torsdag den 6. maj 2010
Smarte boller
Dette der boller, der altid bør ligge i din fryser.
Inspireret af Spis bedre for nogle måneder siden, har jeg lavet denne opskrift.
1 pak. Gær
5 dl. Vand
2 spk. Olie
1 tsk. salt
2 Håndfulde Speltflager
4 Håndfulde Spelt fuldkornsmel
ca 6 dl. Speltsigtemel.
Opløs gæren i vandet, rør de øvrige ingredienser i. Pas på med sigtemelet.
Når dejen har en god fast konsistens, ikke for tør. Stilles det til hævning i 30 min.
Slå dejen ned, og lav 16 boller, sæt dem på noget der kan komme i din fryser.
Lav bollerne hæve i 30 min. Og stil dem herefter i fryseren.
De frosne dejklumper/Boller sættes i en kold ovn og bages i ca 15 min. på 200 grader Varmluft. (Alt efter ovn)
Jeg har altid sådanne dejklumper liggende i fryseren. Så har vi altid noget at byde uanmælte gæster, og andet godtfolk på. Og så er det jo bare så dejligt at servere friskbagt brød, uden den store forberedelse, på dagen.
Etiketter:
Brød
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hej Josefine
SvarSletTak for boller i går, de skal helt sikkert prøves af herhjemme, smart med bare at have dem i fryseren :)
Her er der link til 580 annoncer med legemad (det er ikke hæklet det hele, men man kan hurtig bladre lidt rundt og det er bare så fint det hele):
http://www.etsy.com/search_results.php?search_query=food&filter%5B0%5D=handmade&filter%5B1%5D=children&filter%5B2%5D=toy&filter%5B3%5D=food&page=1
Ha en god dag og god weekend.
KH Mette
Hey det er mig igen....
SvarSletHer er der en søgning kun med hæklet mad:
http://www.etsy.com/search_results.php?search_query=crocheted+food+&search_type=handmade
og hvis du søger på 'patterns' også, kan man købe mønstre også, men lad være med det, det kunne jo være farligt ;)
Hej Mette.
SvarSletTak for linkene, nu må jeg håbe at jeg ikke bliver alt for inspireret, eller købelysten:-)
Og ja synes det er dejlig nemt med de boller, og så er de også ret gode.
Kan jeg bare bruge alm.mel og fx havregryn?
SvarSlet