lørdag den 5. juni 2010

4. høst og 3 kilo


Når jeg plukker mine rabarber, tager jeg kun hver 3. stilk. Og det har jeg allerrede gjort 4 gange i år, og udbyttet har været temmelig stort hver gang, så nu er fryseren ved at være fyldt godt op, både her og hos venner.
Igår skulle vi til grilfest, hvor vi skulle have decert med, så det blev til to kæmpe skåle med Rababertrifli (som jeg ikke nåede at få et billede af), og disse lækre muffins.

Opskriften er inspireret af Spis Bedre
250 g blødt smør
3 dl sukker
4 store æg
150 g revet marcipan
4½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
400 snittede rababer
200 g hakkede hvid chokolade

Sæt ovnen på 180 grader
Rør sukker og smør blødt, pisk æggene i et af gangen. Rør revet marcipan i massen. Sigt hvedemel og bagepulver i.
Vend tilsidst de snittede rababer og den hvide chokolade i dejen.
(Jeg kan bedst lide når chokoladestykkerne er lidt store, så man rigtig kan smage når man rammer et stykke.)
Del dejen i 20 muffinsforme
Bag kagerne i ca. 25 min.

3 kommentarer:

  1. Åh, jeg ville ønske jeg havde en større fryser, så jeg kunne aftage noget mere, for de smager bare så godt!!!

    SvarSlet
  2. nej hvor ser de gode ud!! ps - har lige set en hjemme strikket/hæklet elefant kaldet "Josefine" på hendes verdens hjemmeside.... det er da sjovt...

    SvarSlet
  3. Ej hvor er den sjov, tror da lige jeg må skrive et indlæg om din opdagense, men har pt. temmelig travelt, så det bliver om et par dage.

    SvarSlet