fredag den 11. juli 2014

Boys month

Frk. TURKIS har igen i år startet Boys Month, og som drengemor, synes jeg jo at det er et helt fantastisk tiltag. Jeg glædes over at se alt det andre finder på at lave til drenge, og jeg er så taknemmelig for at få nye ideer.
Jeg er lidt i tvivl om hvor meget jeg når at få lavet i denne måneden, så derfor starter jeg lige med at re poste alle de drenge billeder jeg har lagt på bloggen siden sidste BM.
Bukser til Julius, MiniKrea mønster, med applikerede traktorer

 Samme buks forfra. I vores hjem har traktorer altid været et hit. Og selv om mine drenge ser traktorer dagligt, bliver de lige begejstrede hver gang de ser en, til morens meget store forundring.
Sjovt nok så er en af feriens planlagte attraktioner er også, at vi skal ud og se på en af Ander ses venners arbejdspladser, hvor der er masse af maskiner.
Storebor skulle jo også have et par, men dette er så det første par jeg har lavet, som Carl ikke ville gå med. Altså starten på en dreng med alt for mange meninger om tøj.
Tror ikke jeg har lavet noget tøj til ham siden, som han har villet gå i. Det tager nu ikke modet fra mig, jeg  vil formenligt altid forsøge at lave noget til ham, måske jeg engang imellem har held.

De dejligste bløde stjernebukser, også Mini krea mønster, lavet til Julius da han var helt lille.


Den klassiske strikkede vest, jeg har anvendt et helt gammelt mønster, men jeg ved at opskriften findes ganske gratis, rundt om i blogland.
Ja så er det jo min lille bitte Julius for snart 2 år siden.
En Perfekt værtindegave, som ikke er helt så tøset. Tænker godt den kan bruges til drenge/ mænd. Man kan jo altid fylde nogle stærke bolsjer i.
Uglerne er nogle man kan printe, så det er jo en DIY, der er lige til at gå til.
Du finder linket til printet, og opskriften på de saltede mandler HER.
En dåbsgave, hæklede efter en opskrift fra Hjertegarn, i opskriften hækles der med 4 farver, men jeg synes nu også den bliver ganske sød i ensfarvede.
En masse bolde, både med og uden rasledåser.
Det er en fantastisk gave, kan nemt laves af små garnrester, og så kan de også bruges de fleste aldre.
Et rigtig fly, hæklet efter filihunkats DIY.
En rasle ko, hæklet efter Maja Hansens, "Hæklede dyr". Jeg har hæklet i dobbelt bomuldsgarn, og givet koen en raslebox i maven, så den var et super skønt stykke legetøj. Trods det kæmpe monteringsarbejde, så er jeg ovenud lykkelig for resultatet. Maja Hansens dyr får det får det fineste udtryk.
Ipad Cover til de lidt større drenge, filtet med et lag uldstof fra stof og stil, og et lag pladevat og syet sammen med almindelig bomuldsstod som for.

En rigtig dille, hæklet efter opskrift i bogen "Hæklerummet". Jeg har dog selv fundet på øjnene, da disse gave det udtryk jeg ønskede.


En masse drenge sprutter, og dem vil der jo nok forsat blive lavet mange flere af. Tænk sig hvad det er blevet til med alle disse sprutter. Hvis du ikke forstår hvad jeg mener kan du se HER og HER
Super fine drenge hagesmække. Lavet i fri hånd, med bomulds applikationer på håndklæder. Der er tisseunderlag på bagsiden, og vi er virkelig glade for dem.

Den smukkeste cardigan hæklet efter Sys Fredens: "Babyhæklet"
Hæklede rangler efter Mig og Mays gratis DIY
En skøn, skøn uro af de fineste hæklede flyvere, som også er en gratis DIY fra filihunkat.
Jeg havde en kæmpe problem med at finde noget jeg kunne bruge som ophæng. Min mors mand, som er gammel tømmer rede mig, med et stk. hjemmelavet uro.
Suttesnore i bedste drengestil, med maskiner på den ene side og navn syet på den anden side. Jeg har skrevet det i mange tidligere indlæg, og jeg gør det igen. Jeg er så GLAD for min symaskine.
Og så en hæklede version med traktor knap.
Flere skønne drenge hagesmække.
Som den "pædagogiske" mor jeg er spurte jeg Carl, hvad han gerne ville dele ud i børnehaven på hans fødselsdag. Og svaret var blå boller. Ja man skal jo ikke spørge, hvis man ikke vil kende svaret. Derfor blev det lavet blå mus, læs rotter, med haler af lakridsrod, ja for vi har jo nul sukker politik i børnehaven. Jeg tænker forsat tilbage på de forundrede børn der sad og bed i en pind, og undres over at man kunne det.
En af mine absolutte drenge favoritter, er de hæklede svingreb. De er fantastiske til leg. De gør ikke ondt at blive ramt af, og så er de ok nemme at lave. Det der tager længst tid er kæden, som jeg har lavet på en gammeldags strikkelise. Det sidste jeg lavede gik til en dreng på 11, som blev elevild. Så tænker det er en virkelig god gave til drenge i rigtig mange aldre.


 

Gaven til oldemor der har næsten alt. Et sæt meget personlige grydelapper.
Jeg har tegnet rundt om mine børns hænder, og syet med 3 dobbelt sting i omridset. Det gav et virkelig godt udtryk, og nu kan oldemor mindes hvor små/ store hendes oldebørn var, da hun blev 75 år.
Det er for og bagside der vises på billederne. De to nederste er syet efter en indscannet hånd og fod. Da min lille nevø jo også skulle være med.
Et sæt til tvillingerne, som hedder Bille til efternavn. Da jeg så stoffet, var jeg bare nødt til at lave noget til dem i dette.
En skøn bluse til Julius. Den passer perfekt, efter jeg har taget en lille smule af i siderne. Mønstrede er igen et mini Krea.
Skønne, skønne bukser, med stjerne på rumpen. Jeg elsker at se mine børn gå i noget jeg har skabt til dem, og jeg får virkelig så mange skønne kommentere.
En hæklede dot pude, hæklet i Kauni. drengene bruger den tit til at skyde til måls efter. Så selv om det i første omgang bare var tænkt til os selv, så har drengene også taget voldsomt ejerskab.

Det var noget af en opsamling, tak til jer der orkede at læse hele indlægget.

10 kommentarer:

 1. Tak for et inspirerende indlæg. Det er dejligt at se alle dine fine ting i sådan en lind strøm af billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, for de meget søde ord, er sikker på at jeg kommer til at lave meget mere.

   Slet
 2. Sikke mange fine sager du har fået lavet. Og tak for at samle det i ét indlæg. Super overskuelig inspiration :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja selv tak, virkelig dejligt at kunne inspirere

   Slet
 3. Tak for fin inspiration, har du et link til de fine papir-ugler på mandlerne, lige nu står der bare "her".
  Tak for hjælpen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv, kan godt se at linket ikke virker skal nok se om jeg kan få det rettet, når jeg kommer til en pc. Ellers ligger det link i det oprindelige indlæg. Gå ind via min sidebane under gaver.

   Slet
 4. Hold nu op, du har lavet mange lækre ting! Jeg har straks meldt mig som fast læser :)

  SvarSlet
  Svar
  1. tak for de søde ord, og velkommen til, her sker ikke så meget, men jeg lover at der forsat vil komme lidt af og til.

   Slet
 5. Så mange flotte ting! De hekle-dyrene/fly m.m. er bare superstilige!

  SvarSlet
  Svar
  1. mange tak, jeg er også meget stolt af resultaterne.

   Slet