fredag den 11. januar 2013

Neonatal sprutte

Jeg fik imellem jul og nytår en mail, jeg på ingen måder kunne stå for.
I får lige et udsnit af den her:
"Jeg blev d. 23/12 far til en lille pige, født alt for tidligt ved akut kejsersnit. Sygeplejerskerne som passer hende talte om hæklede blæksprutter som et godt tøjdyr, da de snoede arme minder om en navlesnor. Hun søger navlesnoren, da hun tror, at hun stadig er inde i sin mors mave og hun vil derfor elske at kunne holde om blækspruttens arme. Mit spørgsmål til dig er derfor, om man kan købe dine blæksprutter et sted, eller om du kender et sted, hvor man kan købe nogle tilsvarende?..."

Da hormonella her læste dette var jeg straks nødt til at gå igang. Jeg kender ikke manden der skrev, men blev så rørt at jeg lige så snart jeg kom hjem til mit garn skyndte mig at hækle denne sprutte, som nu bringer masse af trykhed.

Jeg ville ikke tage penge for den, så de fik bare lov at betale for portoen, og lidt til garnet, den blev sendt afsted til Skejby den første hverdag efter nytår.

Igår modtog jeg en mail med dette billede.

Så kan takken ikke blive større. Som i kan se, og der bliver skrevet i mailen, så virker sprutten efter hensigten. Hvilket jeg er ubeskrivelig glad for. (Og et lille øv, over at jeg igen er blevet snydt med restfavne i garnet, så Sprutten nu har lidt lilla øjne).
Som en lille note, så er mine sprutter altså overhovedet ikke kæmpe store.

26 kommentarer:

 1. Ej hvor er det bare en dejlig og sød historie - og synes det er så fint du lige kunne hjælpe dem. Den vil sikkert bringe rigtig meget glæde! Jeg skal selv igang med din sprutte til min gravide veninde og hendes "lillebror" inde i maven.

  SvarSlet
 2. Dejlig historie Josefine, man får helt lyst til at lære at lave sådan nogle, så alle nyfødte kan få en navlestreng med hjem:)
  Kram fra Helle Snog

  SvarSlet
 3. sikke en skøn gerning, det er bare noget af det bedste, når man kan hjælpe på denne måde, det er bare så stort af dig..
  KH Micha

  SvarSlet
 4. Dejlig historie. Og denne gravide hormonella måtte lige fælde en lille tåre :) Jeg syntes også dine blæksprutter er fantastisk søde og kan se du har en DIY, så jeg må nok hellere prøve at overtale svigermor til at lave en sød sprutte til spirrevippen i maven :)

  SvarSlet
 5. Ooooooorh så sidder man her med tårer i sine små øjne. Hvor er du en SKØN sag. Helt ligesom den lille pige ;)

  SvarSlet
 6. Sikke en sød historie. Det var dejligt at du kunne hjælpe.

  Kh Mette

  SvarSlet
 7. Åh Josefine...
  Jeg er også stadig hormonella, og sidder nu og vræler fredag eftermiddag.Suk.
  Du er så sød :-) Og hvor er det fint at se hvor godt den virker, på den meget lille pige...

  SvarSlet
 8. Sikke dog en rørende og smuk historie. Syntes det er sejt af den bybagte far at tage initiativ til og skrive til dig, og kan godt forstå du fluks gik i gang med garn og hæklenål:)

  SvarSlet
 9. Kære Josefine

  Hvor er det forunderligt dejligt, at man kan skabe noget, der kan gøre en forskel og så for så lille et menneske <3
  Jeg har linket til både din opskrift og din historie, både på min blog og ud til mine 2 hæklegrupper på FB - tak fordi du deler :)

  SvarSlet
 10. Hvor er det fint.... Jeg er helt rørt...
  Pernille

  SvarSlet
 11. Tusind tak for at du vil dele denne skønne historie og din fantastiske DIY. Jeg fik selv en dreng 10 uger for tidligt, for snart tre år siden, og hvor ville jeg ønske jeg havde kendt til dine sprutter. Han nulre alt han kan komme i nærheden af, tror at det kunne ha hjulpet ham meget med en sprutte.
  Jeg får sådanne lyst til at hækle en millionmilliard sprutter og forære dem til alle landet neonetal afdelinger.

  SvarSlet
 12. Det kan ikke beskrives hvor taknemmelige vi er over, at du, Josefine, ville lave en sprutte til vores Sofie. Til jer som taler om at lave sprutter til neonatal afdelinger kan jeg kun sige, sæt igang!
  Med venlig hilsen
  Sofies far

  SvarSlet
 13. Sikke en rørende historie. Så er det fuldstændig ligegyldigt at den har fået en smugle lilla øjne. Den sprutte vil følge hende i meget længe :)

  SvarSlet
 14. Sikke en fabelagtig historie. Måtte lige synke en ekstra gang....

  SvarSlet
 15. Hvor er det rørende at se baby og sprutten sammen

  SvarSlet
 16. Først et stor tak, til jer alle, for den meget flotte feed back jeg har fået. I der kender til min blog ved at jeg normalt skriver et svar til alle enkelt vis, men denne gang må det blive et langt fælles svar.
  Jeg lavede kun sprutten for at glæde, og det må man sige at jeg har gjort.
  Efter at have læst mange af jeres kommentar skrev jeg en mail til "børnetøjs mærket" Sebra om at de skulle sætte min sprutte i produktion, men jeg fik aldrig sendt mailen, da jeg synes at min opskrift forsat skal være til fri afbenyttelse, og der er ingen der skal tjene penge på mine ting.
  Den glæde jeg har haft ved at give en sprutte væk til en for mig ukendt fortidligt født pige, vil jeg dog stadig meget gerne dele med andre, eller rettere, give andre mulighed for også at få den glæde. Så jeg tænker at jeg inden længe vil starte en indsamling af sprutter, som jeg så senere kan køre ud til Skejbys neontal afdeling med.
  Så i må, som denne histories lille piges far skriver, meget gerne sætte igang. Bare husk at sprutten skal kunne vaskes, og fyldet må gerne være allergivenligt.


  SvarSlet
 17. Den er vildt fin. Har lige fået lyst til at hækle sådan nogle sløjfer til hårspænder.

  SvarSlet
 18. Fantastisk initiativ!

  Endnu engang ærgrer jeg mig over, at jeg ikke kan hækle :(
  Det er der så heldigvis en masse andre der kan :)

  SvarSlet
 19. Hej Josefine. Knaldgod ide, der straks tages op her. Kan du evt. tage et billede med en tændstikæske ved siden af, så man får en ide om størrelsen?

  SvarSlet
 20. Rigtig godt initiativ. Husk blot at de ting der foræres til landets neonatale afdelinger skal kunne vaskes ved min. 80 grader inden de gives til de små skrøbelige børn. Dette er pga infektionsrisikoen. Bakterier der for os andre er fuldstændig ufarlige kan være fatale for præmature babyer.

  SvarSlet
 21. Hejsa :)

  Jeg er i fuld gang med at lave en sprutte. Jeg har bare det lille problem at armene som jo er det vigtigste slet slet ikke bliver så fine snoet og tætte som dine, og jeg har prøvet at skifte nålestørrelse men heller ingen held med det.. Har du et fif til det?
  Mvh Amalie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Amalie
   Prøv at gå ind på spruttegruppen.dk eller deres facebookside, der er rigtig meget hjælp til netop armene.
   Mvh Josefine

   Slet
 22. Nu har jag länkat från min blogg http://ingentingsarskiltharhant.blogspot.se/
  och hoppas att jag kan bidra till att någon mer plockar fram sitt bomullsgarn och börjar virka bläckfiskar. Danska eller svenska har ju ingen betydelse, bara vi hjälps åt.
  Mitt barnbarn som föddes i måndags hamnade på Neo i Lund. Inte pga för tidigt född utan för glukosfall. En super härlig personal tog hand om lilla Keyla och de unga föräldrarna på ett mycket medkännande sätt. Dagen efter råkade jag se detta om bläckfiskar och det berörde mig verkligen.
  Så utsatta de små liven är och så omvälvande det är för föräldrar och syskon.
  Kämpa på systrar och bröder så sprider vi detta budskap.

  SvarSlet
 23. Hej
  Är det ok att översätta din text från denna sida och lägga upp på min blogg?
  Har fått flera frågor om danskan och det kan vara svårt för de som inte är uppväxta i Skåne att förstå.
  Självklart har jag länkat hit till dig också.

  SvarSlet
 24. Jeg køber en billig hovedpude i Jysk og bruger til fyld, så kan det hæklede legetøj vaskes.
  Venlig hilsen Ruth Hvid.

  SvarSlet